Happy marriage: 7 tips

Hoe houden we de relatie goed?  

Bron: https://www.bakadesuyo.com/2013/10/recipe-for-a-happy-marriage-2/ 

Hoe een heel Amerikaans artikel ons grappig genoeg goede tips geeft voor een ‘happy marriage’:  

1.Vier het feestje samen 

Neem de tijd om goed nieuws te vieren samen en laat je partner heel duidelijk weten hoe trots je op hem/haar bent. Uit onderzoek zou blijken dat een scheiding niet uit toegenomen negatieve ervaringen voortkomt, maar uit het afnemen van de positieve ervaringen. Daar zijn jullie zelf bij!  

2. 5 maal + vs 1 maal – 

Onderzoek zou volgens dit artikel uitwijzen dat in stabiele huwelijken minstens 5 maal een positieve ervaring staat ten opzichte van 1 negatieve. Dat betekent niet dat je nu een score moet gaan bijhouden – want dat is niet te doen -, maar dat het goed is je te realiseren dat na 1 negatieve ervaring er wel iets meer nodig is dan alleen een simpele sorry.  

3. Hoe meer je verwacht, hoe meer je krijgt  

Mensen met hoge verwachtingen in het leven en die de standaard voor zichzelf, hun partner en de mensen om hen heen hoog neerzetten, ontvangen in de regel ook meer. Dat zou uit onderzoek blijken. Mensen die niet zulke hoge verwachtingen hebben, krijgen op hun beurt ook niet meer dan ze verwachten.  

4. Houd goed contact met familie en vrienden 

Je huwelijk mag je voornaamste relatie zijn in het leven, maar niet je enige. Blijf in contact met familie en vrienden en houd je wereld groter dan alleen jullie twee. 

5. Verwacht niet dat je man/vrouw je gelukkig gaat maken  

Zo werkt het nu eenmaal niet, die verwachting projecteren op de ander is niet realistisch en oneerlijk. Er is niemand die dat voor je kan doen. Overigens blijken mensen hun geluk in het leven met een gemiddelde van 7 ½ te waarderen.  

6. Heb meer sex samen  

Sex heeft een belangrijke functie: je stemming verbetert, je bent geduldiger, je bent elkaar meer ter wille, het haalt de scherp randjes ervan af en leidt tot een waardevolle band. Neem er de tijd voor!  

7. Houd de spanning erin 

Nieuwe ervaringen opdoen samen blijft belangrijk. Net als toen je elkaar leerde kennen, blijft het goed om samen in beweging te blijven en nieuwe ervaringen op te doen.  

Heb je vragen of wil je weten wat ik als scheidingsmediator of familierechtadvocaat voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via mariska@rechtaantafel.nl of 06-23479011. Kijk ook voor meer informatie en artikelen op www.rechtaantafel.nl.