Kinderen over de scheiding van hun ouders III

Een greep uit de verslagen die ik maakte van mijn gesprekken met kinderen, zoveel mogelijk letterlijk weergegeven en uiteraard anoniem:  

Hilde (14 jaar) en Roos (12 jaar) vinden dat papa en mama er beter uitzien als ze niet bij elkaar zijn. Papa is minder nors en mama is minder boos. Het verschil is goed te voelen en te zien en dat vinden Roos en Hilde fijn. Het plan dat papa en mama hebben opgesteld, vinden Roos en Hilde geen goed idee. Zij hebben hun eigen plannen bedacht. Roos wil graag week op/week af en dan de wissel op woensdag. Hilde wil graag in de lange week bij mama op de donderdag en vrijdag bij papa zijn en dat het weekend bij papa op de donderdag begint. Het plan van papa en mama vinden ze niet leuk. Al pratende vertelt Roos dat zij bij het plan van Hilde te veel wissels zijn en dat snapt Hilde wel. Hilde vindt het plan van Roos wel goed, er zijn minder wissels en het is eerlijk verdeeld. Eigenlijk is dat wel het beste plan. Beiden vinden dat zij in het plan dat hun ouders hebben bedacht papa te weinig zien en dat het heel lang duurt voordat ze met papa kunnen bijkletsen. 

Heb je vragen of wil je weten wat ik als scheidingsmediator of familierechtadvocaat voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via mariska@rechtaantafel.nl of 06-23479011. Kijk ook voor meer informatie en artikelen op www.rechtaantafel.nl.