Kinderen over de scheiding van hun ouders II

Een greep uit de verslagen die ik maakte van mijn gesprekken met kinderen, zoveel mogelijk letterlijk weergegeven en uiteraard anoniem:  

Mariska vraagt Floris en Fabian (tweeling, 12 jaar) hoe het gesprek ging, toen papa en mama vertelden dat zij uit elkaar gingen. Het was een soort kringgesprek en ze moesten heel hard huilen. Ze hadden het niet zien aankomen en niet verwacht. Als Mariska vraagt of Fabian en Floris ook weten waarom hun ouders uit elkaar gaan, geven zij aan dat papa en mama elkaar niet meer lief vonden. Opa en Oma hadden hierover gezegd dat papa en mama elkaar niet meer goed konden begrijpen, maar dat is hun mening. Floris en Fabian denken ergens wel dat dat klopt: ze houden niet meer van elkaar en begrijpen elkaar niet meer. 

Heb je vragen of wil je weten wat ik als scheidingsmediator of familierechtadvocaat voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via mariska@rechtaantafel.nl of 06-23479011. Kijk ook voor meer informatie en artikelen op www.rechtaantafel.nl.