Kinderen over de scheiding van hun ouders I

Een greep uit de verslagen die ik maakte van mijn gesprekken met kinderen, zoveel mogelijk letterlijk weergegeven en uiteraard anoniem:  

 ‘Als Mariska het besluit van papa en mama om uit elkaar te gaan aansnijdt, vertellen Laura (14 jaar) en Gijs (9 jaar) dat papa en mama dit samen aan hen op een avond hebben verteld. Vooral mama was aan het woord. Zij houdt niet meer van papa en vindt iemand anders leuk. Dat was vooral voor papa lastig, omdat hij eerst nog wel van mama hield. De laatste tijd hebben papa en mama minder ruzie. Laura was wel geschrokken en verdrietig, zij had dit niet aan zien komen. Laura wist wel dat mama op zolder sliep, maar nam genoegen met de reactie van mama dat zij daar nu eenmaal beter sliep. Gijs had wel door dat het niet goed tussen papa en mama ging en had wel verwacht dat het niet goed ging komen.

Mariska vraagt Laura en Gijs tot besluit of zij nog tips hebben voor hun ouders. Laura denkt dat hun ouders nog wel wat beter kunnen afstemmen samen, en dan de afspraken over tijdstippen etc. beter even op kunnen schrijven. Ook even bellen als het wat later wordt lijkt haar wel handig. Gijs is het daarmee eens. Beiden geven aan dat papa en mama het verder wel goed doen.’ 

Heb je vragen of wil je weten wat ik als scheidingsmediator of familierechtadvocaat voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via mariska@rechtaantafel.nl of 06-23479011. Kijk ook voor meer informatie en artikelen op www.rechtaantafel.nl.